Park View Apartments

Barefoot Architects were appointed to undertake a comprehensive feasibility study and financial appraisal for a potential new development on a town centre block spanning across two key roads.

We explored and tested a variety of options before reconciling a scheme which maximised the potential of the site within the planning constraints of a sensitive historic location.

The site neighbours an historic park which the building configuration sought to capitlise on. The composition of staggered blocks with courtyards enables each apartment to have views towards the leafy street and park beyond. 

A route through the urban block enables an active ground floor of commercial space providing a link between existing shopping streets and an active public realm. The scheme was commended by the planning team at Pre-App for its sensitivity to the context and considered design approach.