Bridport Passivhaus

Located within the Town Centre Conservation Area of the historic market town of Bridport, on Dorset's Jurassic Coast, this project seeks to replace an empty brownfield site with a new Passivhaus.

The brief for the project was to provide a new family home for a retired couple who are committed to low impact, sustainable living, as well as two self contained flats on the same site.

Our design response is a courtyard house which redefines the historic frontage to the site with a sensitive contemporary design, and to the rear a take on a modernist block with a fantastic roof garden.

The project has been designed to be built from pre-fabricated timber components, and uses ecological materials throughout - modern lime render, and native timber cladding to the ground floor courtyard areas.